Ministar Vjekoslav Mandić:

Većina umrlih od Covida-19 u FBiH stariji su od 65 godina

14.04.2020.
u 12:39

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić rekao je danas da u FBiH nije registriran nagli rast oboljelih od Covida-19, te da su građani BiH koji su smješteni u izolaciju na Bjelavama u Sarajevu dobili rješenje za odlazak kući.

"Možemo biti zadovoljni sa epidemiološkom situacijom jer nije došlo do nagle pojave oboljelih. Trudimo se da ne dođe do širenja bolesti i nadamo se da zdravstveni sustavneće biti opterećen do te mjere da ne može funkcionirati", zaključio je ministar Mandić.

Mandić je kazao da je danas potpisao rješenje o gotovoj izolaciji za ljude koji su bili u izolaciji na Bjelavama, a koji su prije više od dva tjedna došli iz Italije. Svi testovi na koronavirus su nad tom mikropopulacijom bili negativni.

Također, Mandić je napravio presjek o stanju pandemije u Federaciji BiH za protekla 24 sata.

"Testirano je 447 uzoraka od kojih 24 pozitivnih na koronavirus. U FBiH do sada je testirano 6.621 uzorak, a na koronavirus porvđen je za 612, 330 žena, a muškaraca 282. Zaključno sa utorkom,imamo 55 oporavljenih pacijenata, a očekujemo da će se broj oporavljenih povećavati", rekao je Mandić.

U FBiH su do sada registrirana 24 smrtna ishoda - 13 muškaraca i 11 žena, a što se tiče starosti, 16 ili 66 posto bilo je u dobi preko 65 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije