POŽAR U ZGRADI U TRNSKOM

VIDEO Korlaet: Izgorjela su dva stana, 7 osoba je evakuirano, od toga je jedna prevezena u KBC Zagreb

08.06.2021.
u 14:00

Grad Zagreb je ponudio smještaj ako bi bilo potrebno osobama iz opožarenih stanova. Za sada su rekli da su se snašli kod svoje rodbine i prijatelja, kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet

Lokaliziran je požar u stambenoj zgradi u novozagrebačkom naselju Trnsko. Požar je izbio u stanu na devetom katu i proširio se. Opožarena su dva stana a sedam osoba je evakuirano. Na mjesto požarišta došao je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet. 

"Malo poslije pola 12 izbio je požar na devetom katu stambene zgrade, te se proširio na 10. i 11. kat. Prema informacijama koje sam dobio od Siniše Jembriha dva stana su opožarena, evakuirano je sedam osoba, od toga je jedna osoba zbrinuta u KBC-u Zagreb, dva psa i jedna mačka. Grad Zagreb je ponudio smještaj ako bi bilo potrebno osobama iz opožarenih stanova. Za sada su rekli da su se snašli kod svoje rodbine i prijatelja. Vjerujem da ćemo više informacija u uzroku požara dobiti u narednim satima. Ja bih iskoristio priliku da čestitam vatrogasnoj postaji koja je odradila sjajan posao. Gospodin Jembrih mi je rekao da su u roku od 60 sekundi krenuli na teren, a to su mi potvrdili i građani", kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Stanare su evakuirali preko stubišta sasvim sigurno, dodao je.  

Korlaet je pozvao građane na oprez. "Zapovjednik Jembrih me je upozorio da jednom kada požar krene da se zatvore vrata stana iz kojeg je požar krenuo jer ako to ne učinite dim se ubrzano širi po stubištu. Pri evakuaciji, znam da je panika, ali zatvorite vrata stana", dodao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije