SARAJEVO

VIDEO Novalić: Vozilom koje je povrijedilo dvije pješakinje upravljao maloljetnik

29.07.2023.
u 14:32

 Sinoć oko 19 sati na području naselja Hrasno došlo je do prometne nezgode u kojoj su ozljede zadobile dvije pješakinje. Dvije djevojke u dobi od 22 godine su prebačene na KCUS, jedna ima teške tjelesne ozljede koje se ogledaju u frakturi petne kosti. Zadržana je na Klinici za ortopediju.

- Drugoj su konstatirane lakše tjelesne ozljede u predjelu glave i tijekom noći je zadržana na opservaciji na KCUS-u- kazala je glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić, koja je danas novinarima saopćila detalje još jedne prometne nesreće u kojoj je nesavjesni vozač BMW-a ozlijedio dvije djevojke na nogostupu.

Novalić je rekla da je do nezgode došlo najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, pri čemu je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i izašao izvan kolničkog traka. Pješakinje su bile na nogostupu a vozilo se zaustavilo na zelenoj površini.

Očevid je obavljen pod nadzorom dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, obavili su ga pripadnici MUP-a Sarajevske županije uz prisustvo stalnih sudskih vještaka. Utvrđeno je da je vozilom upravljala maloljetna osoba u dobi od 17. godina. Alkotestiranjem nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

- Po okončanju očevida, oko 23.30, maloljetnik je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa KD ugrožavanje javnog prometa. Vozilo je prebačeno u depo oduzetih vozila MUP-a SŽ. Nastavit će se rasvjetljavanje ovog krivičnog djela - kazala je  Novalić.

Glasnogovornica MUP-a Sarajevske županije Mersiha Novalić istaknula je da je zbog učestalih prometnih nesreća MUP Sarajevske županije prvo podizanje prometne sigurnosti pokrenuo već 10 ožujka, zatim nakon tragične nesreće krajem svibnja.

- Sve aktivnosti koje su tada poduzete su i do danas na snazi. U prosjeku imamo dnevno nekih šest do osam vozača koje isključujemo zbog alkohola, ali petkom, subotom i nedjeljom to ide preko 20 - podvukla je Novalić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?