sjednice nemoguće održavati

VIDEO Ovako trenutno izgleda dvorana u kojoj se održavaju sjednice Parlamenta FBiH

N1
22.11.2023.
u 19:36

I britanski parlament je odgađao sjednice zbog prokišnjavanja - nije da se samo kod nas to događa. Kod nas je odgođena sjednica u Parlamentu FBiH jer prokišnjava u dvorani u kojoj se održavaju sjednice, a problem traje godinama.

Ovako izgleda dvorana u kojoj se održavaju sjednice Parlameta FBIH: Kante, voda koja kapi s plafona, skinuta državna obilježja, kamere, isključena oprema…

Dvorana u kojoj se održavaju sjednice Parlamenta FBiH nalazi se ispod razine Miljacke, problem s prokišnjavanjem nije od jučer, on traje godinama, no uz pogoršanje vremenskih prilika situacija se pogoršala, javlja N1.

Zbog toga je i otkazana sjednica Zastupničkog doma parlamenta FBiH.

“Prošli tjedan je izašla Uprava za inspekcijske poslove FBiH i utvrdila sve ovo što je bilo ustvari u manjem obimu nego što je sad, utvrđeno je da postoji opasnost, utvrđeno je u kakvom je stanju ovaj dio dvorane i mi smo dobili rješenje da to trebamo sanirati i dana nam je i uputa. I važno je što je zgrada proglašena kao povijesni spomenik, te to moramo raditi u suradnji sa nadležnim zavodom tako da je sad samo pitanje smijemo li i možemo li mi to raditi obzirom na vlasništvo zgrade”, navela je Mirjana Marinković Lepić, predsjedateljica Zastupničkog doma PFBiH.

Odgođena sjednica trebala je biti nastavak sjednice prekinute u srpnju, a do tada su brojni zakoni na čekanju. Na njih nije utjecalo neslaganje unutar Vlade, nego rupa na krovu.

Zgrada je u vlasništvu Grada Sarajeva, uknjižena je na grad u rujnu prošle godine. Iz Parlamenta su kazali kako će im se obratiti za sanaciju te kako su spremni odvojiti određena sredstva. Do tada sjednice u ovoj dvorani je nemoguće održavati.

Video pogledajte OVDJE

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije