Poslovni forum u Posušju

VIDEO Poduzetnici iz ŽZH traže mogućnosti iz EU fondova

Foto: RTV HB
04.03.2023.
u 08:35

Na jednom mjestu okupili su se posuški gospodarstvenici zajedno sa svojim partnerima i gostima iz drugih susjednih općina

U Posušju je održan Poslovni forum “Program potpore za poslovni razvoj u 2023. godini” u organizaciji Ureda za europske integracije ŽZH i Udruge gospodarstvenika Posušje. Cilj je umrežiti i okupiti gospodarstvenike u Županiji Zapadnohercegovačkoj te upoznavanje s mogućnostima financiranja projekata u realnom sektoru.

Na jednom mjestu okupili su se posuški gospodarstvenici zajedno sa svojim partnerima i gostima iz drugih susjednih općina. A sve ih je okupio Ured za europske integracije ŽZH s ciljem pružanja pravih informacija o mogućnostima financiranja projekata u privatnom sektoru, javlja RTV HB.

Dosta sredstava koja se nude iz europskih i drugih fondova stoji neiskorišteno, zbog toga i gospodarstvenici očekuju obučavanje i angažiranje stručnih ljudi, a nadaju se i boljoj ili još boljoj suradnji s nižim i višim razinama vlasti.

Određene mogućnosti nudi i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta kojemu jer Europska unija doznačila grant sredstva s ciljem energetske efikasnosti malih i srednjih poduzeća u iznosu 12,9 milijuna maraka.

Glavni stup razvoja ŽZH je svakako privatni sektor, koji zbog ograničenih sredstava i mogućnosti za BiH ne može u punom kapacitetu sudjelovati u izradi i realizaciji projekata iz europskih fondova.

A prema riječima Ivana Jurilja, ravnatelja Ureda za europske integracije ŽZH veliki potencijal Zapadne Hercegovine krije se u rastu novih mladih poduzetnika i na tome se planira u budućnosti više raditi.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije