Sarajevo

Visoki predstavnik Valentin Inzko posjetio Centralnu banku BiH

Valentin
10.02.2016.
u 14:36

Visoki predstavnik Valentin Inzko posjetio je jučer Centralnu banku Bosne i Hercegovine (CBBiH), gdje je razgovarao s guvernerom CBBiH, dr. Senadom Softićem. 

U razgovoru s guvernerom Softićem, gospodin Inzko je izrazio punu i nedvosmislenu podršku Ureda visokog predstavnika ovoj važnoj instituciji. 

“Politička neovisnost i autonomija ključni su sastojci uspjeha CBBiH i primjer koji bi u svom radu trebale slijediti i druge institucije, na svim razinama. Odnos prema ovoj instituciji mora biti utemeljen upravo na poštivanju tih principa, kao zaštitnog mehanizma njenog učinkovitijeg i djelotvornog funkcioniranja, a time i monetarne i financijske stabilnosti same države,” kazao je visoki predstavnik i dodao: “Ova institucija je stup države, i primjer drugima kako institucije trebaju da rade neovisno, u interesu države i građana, a s ciljem daljeg razvoja zemlje.” 

Guverner Softić je zahvalio na podršci međunarodne zajednice Centralnoj banci Bosne i Hercegovine tijekom svih godina od njenog osnutka, istaknuvši da će i dalje raditi na njenom jačanju. 

„To, konkretno, znači održavanje stabilnosti monetarnog sustava Bosne i Hercegovine i jačanje kapaciteta ove institucije kako bi ona mogla igrati proaktivnu i pozitivnu ulogu u procesu jačanja bosanskohercegovačke ekonomije i predstojećim europskim integracijama. Jedino tako je moguće pojačati pozitivne trendove i Bosnu i Hercegovinu vratiti na ubrzani put oporavka i razvoja“, kazao je guverner CBBiH u razgovoru s visokim predstavnikom za BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije