zajednički obilazak

Vjerski lideri obišli mjesta stradanja Bošnjaka, Srba, Hrvata i Židova

vjerski lideri
24.04.2017.
u 16:59

Priznanje, osuda i sjećanje na nevino stradale žrtve je jedini način da generacijama koje dolaze osiguramo stabilnu i sigurnu budućnost - izjavila je danas ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac nakon što je zajedno s članovima Međureligijskog vijeća u BiH obišla mjesta stradanja Bošnjaka, Srba, Hrvata i Židova. 

Istaknula je da su današnjim zajedničkim obilaskom stratišta vjerski lideri, ali i svi koji su danas bili s njima, na najbolji način, osobnim primjerom svim građanima Bosne i Hercegovine pokazali „na koji način se trebamo ophoditi prema žrtvama, ali i jedni prema drugima“.

- Istovremeno, ovo je bio i svojevrstan sat povjesti koji nas je podsjetio na svu pogubnost i besmisao sukoba, ali i opomena da se nikad i nikome takvo zlo ne ponovi. Smatram kako je vrijeme da i politički lideri zajedno počnu obilaziti stratišta – istaknula je ministrica.

Po njenim riječima, to će biti način da se na osobnom primjeru pokaže volja za izgradnjom povjerenja, jačanju dijaloga i tolerancije te spremnost za samokritičko preispitivaje vlastitih stavova i ubjeđenja, a za dobrobit svih građana BiH.

Ona je danas sa članovima Međureligijskog vijeća u BiH obišla mjesta stradanja Bošnjaka, Srba, Hrvata i Židova. Upriličen je obilazak Kazana, Križančevog Sela, Kruščice i Korićanskih stijena. Međureligijsko vijeće je obilazak stratišta organizirao s ciljem skretanja pažnje na neophodnost poštivanja svih žrtava, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?