Skupina od pet vježbenika

Vježbenici Centra za postkonfliktna istraživanja posjetili Sud BiH

11.11.2019.
u 07:49

Skupina od pet vježbenika Centra za postkonfliktna istraživanja (PCRC) u Sarajevu posjetila je Sud Bosne i Hercegovine. Mladi, entuzijastični vježbenici dolaze iz zemalja širom svijeta i pomažu rad Centra za postkonfliktna istraživanja u Sarajevu. 

Tijekom boravka u Bosni i Hercegovini vježbenici će posjetiti mnoge institucije u cilju boljeg razumijevanja povijesti zemlje, rada  institucija i procesa pomirenja i izgradnje mira, priopćeno je sa Suda BiH. 

U okviru posjeta Sudu Bosne i Hercegovine, vježbenici su imali priliku razgovarati s pravnim savjetnikom u Pravnom odjeljenju Suda Bosne i Hercegovine koji im je omogućio detaljan pregled organizacije, nadležnosti i rada Suda, dok je njegova kolegica, pravna savjetnica predstavila rezultate rada Odjela I za ratne zločine.

Vježbenici su također upoznali rukovoditeljicu Odjeljenja za podršku svjedocima od koje su saznali više o načinu rada tima za podršku svjedocima, specifičnostima postupanja sa svjedocima koji pristupe u Sud Bosne i Hercegovine, sa posebnim osvrtom na pružanje podrške svjedocima – žrtvama seksualnog nasilja.

Vježbenici su postavljali brojna pitanja i bili veoma zainteresirani da saznaju više o radu Suda Bosne i Hercegovine. Na kraju posjeta, vježbenici su izrazili zahvalnost na kvalitetnoj organizaciji posjeta i korisnim informacijama koje su dobili ovom prilikom.

Međutim, upravo rješavanje tih predmeta mnogima teško pada, ali uz ove korake može proći znatno lakše.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije