Denis Zvizdić

Vlada RS-a tražila rotaciju državnog i entitetskih ministara prometa

26.07.2017.
u 20:39

Zahtjev Vlade Republike Srpske da se državni i entitetski ministri prometa rotiraju na međunarodnim poslovima bio je prepreka za potpisivanje Ugovora o Prometnoj zajednici u Trstu, kazao je predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić odgovarajući danas na zastupničko pitanje na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, u vezi s nepotpisivanjem tog ugovora, javlja Fena. 

- Na to ne možemo pristati i nećemo nikada. Na takvu stvar nismo pristali bez obzira o koliko novca je riječ jer moramo poštivati Ustav i zakone. Dok taj uvjet ne bude povučen ili redefiniran ne možemo pristati na prihvaćanje i imamo ovu situaciju s potpisivanjem Ugovora o Prometnoj zajednici - naglasio je Zvizdić.

Poručio je da ministri prometa moraju imati suradnju, ali da u međunarodnim ugovorima i poslovima sada i uvijek BiH može predstavljati samo državni ministar.

Rekao je da je taj uvjet bio treći od Vlade RS-a da bi prihvatili potpisivanje Ugovora, a da su dva ranija uspjeli dogovoriti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije