po hitnom postupku

Vlada RS-a usvojila zakon kojim se osniva entitetska Agencija za lijekove

03.02.2022.
u 17:13

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici utvrdila je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi, po hitnom postupku, koji podrazumijeva formiranje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske.

Predloženom dopunom Zakona o republičkoj upravi, predviđa se nova republička upravna organizacija Agencija za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske i propisuju poslovi koje ona obavlja.

Također se propisuje da je Agencija samostalna republička upravna organizacija sa svojstvom pravne osobe. Predloženim zakonom vrši se usklađivanje Zakona o republičkoj upravi sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 118/21), kojim se predviđa osnivanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva RS-a, piše Klix.ba.

Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske objavljen je 29. prosinca 2021. u Službenom glasniku RS-a, a potpisala ga je predsjednica entiteta Željka Cvijanović 23. prosinca. Ovaj zakon, kako je navedeno na snagu će stupiti za šest mjeseci.

Podsjetimo, Narodna skupština RS-a usvojila je 20. listopada 2021. godine Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske.

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
19:39 03.02.2022.

Tako se to radi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije