"CESNA 525"

Vlada RS prodaje zrakoplov, početna cijena 1,8 milijuna KM

29.04.2021.
u 14:50

Ako se ne proda na prvoj, bit će zakazana druga licitacija, a ako se ni na toj ne nađe kupac, zrakoplov će biti prodan neposrednom pogodbom

Vlada Republike Srpske odlučila je da proda zrakoplov “Cesna 525”, godinu i po dana nakon što je kupila novi od 19 milijuna maraka, doznaje CAPITAL.

Riječ je o jednom od dva zrakoplova u vlasništvu RS koji je od ožujka prošle do ožujka ove godine imao 40 letova prema brojnim europskim destinacijama.

Plan je da se letjelica proda na licitaciji za najmanje 1,86 milijuna maraka. Ako se ne proda na prvoj, bit će zakazana druga licitacija, a ako se ni na toj ne nađe kupac, zrakoplov će biti prodan neposrednom pogodbom.

Prva ponuda ne može biti niža od najniže početne cijene, a svaka iduća mora biti za najmanje pet posto viša od prethodne.

„Zrakoplov se prodaje u viđenom stanju, po principu viđeno-kupljeno bez mogućnosti naknadnih prigovora“, stoji u uvjetima prodaje.

Pravo učešća imaju svi koji uplate kauciju od 50.000 maraka, a licitacija će se održati 19. svibnja na Zračnoj luci Banja Luka.

Podsjećamo, predsjednik Vlade RS Radovan Višković je još u rujnu 2019. godine najavio kako će „Cesna“ biti prodana jer je nabavljena nova vrijedna blizu 19 milijuna KM.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije