financijska potpora

Vlada Županije Posavske odobrila sredstva za ublažavanje posljedica zabrane kretanja i klanja svinja

09.10.2023.
u 19:41

Vlada Županije Posavske na današnjoj sjednici usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz županijskog Proračuna za 2023. godinu Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u svrhu financijske potpore pravnim subjektima za ublažavanje posljedica zabrane kretanja i klanja svinja u iznosu od 22.969,20 maraka.

Primatelji koji ostvaruju novčane potpore za tov svinja s razine Federacije BiH obratili su se Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske zahtjevom za financijsku potporu za ublažavanje posljedica zabrane kretanja i klanja svinja, priopćeno je iz Vlade.

Naime, na temelju članka 9. Pravilnika o mjerama za nadzor afričke svinjske kuge, a na prijedlog Zajedničkog centra za kontrolu bolesti, Ured za veterinarstvo BiH donio je Odluku u srpnju o određivanju zaraženog i ugroženog područja radi pojave afričke svinjske kuge.

U članku 3. navedene Odluke uvrštena su područja općine Orašje i općine Domaljevac-Šamac u zaraženo područje, te je od dana njezinog stupanja na snagu zabranjena trgovina svinjama i klanje svinja na tim područjima.

Predmetnom Odlukom utvrđena je novčana potpora u iznosu od 0,60 maraka po svinji za svaki dan tova nakon tovnog razdoblja od 80 dana, zaključno s 1. listopadom.

Predloženi iznosi financijske potpore temelje se na podacima iz Registra poljoprivrednih gazdinstava i zahtjevima primatelja.

Vlada je još usvojila Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave usluga pripremanja i dostavljanja obroka do kraja prvog obrazovnog razdoblja školske 2023./2024. godine za učenike u produženom boravku u Osnovnoj školi Orašje u Orašju i Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Odžaku.

Procijenjena vrijednost usluga iznosi cca 20.400 maraka bez uračunatog PDV-a, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?