posjeta

Vojni ataše Republike Rumunije posjetio Ministarstvo obrane BiH

05.09.2017.
u 15:30

 Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Sead Jusić primio je danas u posjetu vojnog atašeа Republike Rumunije u BiH brigadira Bogdana Ionescua, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj bilateralnoj vojnoj suradnji između ministarstava obrane dvije zemlje.

Razgovarano je i o planovima za 2018. godinu, za koju je najavljena i posjeta načelnika Zajedničkog štaba Rumunije Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH.

Jusić je upoznao Ionescua o trenutnim aktivnostima koje se odnose na knjiženje vojne imovine i aktivaciju MAP-a koja se očekuje do kraja tekuće godine, što bi bilo motivirajuće za daljnje aktivnosti na putu ka euroatlantskim integracijama, imajući u vidu da je za BiH značajno postizanje NATO i europskih standarda koji će osigurati bh. građanima ekonomski i sigurnosni napredak.

Jusić je zahvalio Ionescu na današnjoj posjeti, te izrazio zadovoljstvo zbog jačanja odnosa ove dvije države, ističući da je Republika Rumunija važan NATO partner koji pruža podršku Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH na euroatlantskom putu.

Brigadir Ionescu iskazao je zahvalnost zbog nedavne posjete rumunjske delegacije BiH, te је ovom prilikom uručio i službeno pismo zahvale za taj poziv menadžmentu Ministarstva obrane BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije