prognoza

Vrijeme u rujnu: Svježija jutra i obilnije padavine

vrijeme
28.08.2017.
u 15:21

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredne tjedne, a kako je priopćeno, očekuje nas nešto svježije vrijeme uz obilnije padavine početkom rujna. 

Prema podacima koji su objavljeni, početkom ovog tjedna izgledno je prolazno pogoršanje vremenskih prilika, izraženije u noći s ponedjeljka na utorak, 28/29 08.2017. godine, koje će u većem dijelu zemlje uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Pri tome će više padavina biti u Hercegovini i na jugozapadu. Najmanje padavina očekuje se na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine, prenosi N1. 

Potom će se vrijeme postepeno stabilizirati, uz mogućnost nešto dužeg zadržavanja naoblake i slabije kiše u istočnoj Bosni u utorak 29.08.2017. godine. Temperature će u većem dijelu tjedna i dalje biti nadprosječno visoke, maksimalne će posvuda dostizati iznad 30 °C.

Prema aktualnim prognostičkim kartama, s danima vikenda i početkom narednog tjedna doći će do osjetnije promjene, praćene obilnijom kišom i padom temperatura zraka, što će kulminirati u nedjelju 03.09. i ponedjeljak 04.09. 2017. godine. 

Maksimalne dnevne temperature dostizat će između 14 i 20 °C, jutra će također biti svježija, izraženije u unutrašnjosti.

Od utorka 05.09. uslijedit će postepena stabilizacija vremenskih prilika i porast temperatura, iako su još uvijek moguće svakodnevne pojave pljuskova praćenih grmljavinom, osobito u četvrtak 07.09.2017.godine, pri tome će količine padavina biti znatno manje u odnosu na dane vikenda. 

Maksimalne dnevne temperature krajem prognoznog razdoblja ponovno će dostizati između 25 i 30 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije