'PLAŠIM SE'

Vučić: Dugo sam razgovarao s Plenkovićem. Agrokor će biti teška tema i u Srbiji

dsas
Foto: FENA
04.04.2017.
u 13:21

- Plašim se da će Agrokor biti vrlo teška tema i kod nas u Srbiji, ne samo u Hrvatskoj i BiH - kazao je Vučić.

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je u Mostaru kako strahuje da će Agrokor biti vrlo teška tema, ne samo u Hrvatskoj, već i u Srbiji i BiH, piše B92. 

- Plašim se da će Agrokor biti vrlo teška tema i kod nas u Srbiji, ne samo u Hrvatskoj i BiH - kazao je Vučić novinarima i dodao da je s hrvatskim premijerom Plenkovićem sinoć na večeri dugo razgovarao o Agrokoru. 

"Hrvatska Vlada poduzima što može"

- Hrvatska Vlada poduzima što može, a mi ćemo vidjeti - kazao je Vučić i dodao kako su im kao Vladi i državi vezane ruke po pitanju Agrokora. - Plašim se da su tu stvari otišle predaleko i da su bilance Agrokora mnogo gore nego što je bilo tko mogao očekivati - kazao je srpski premijer koji je na nedjeljnim izborima izabran za novog predsjednika Srbije.

Vučić je iznio stav da država nije svemoćna, ali da će pokušati napraviti sve da se zaštite zaposleni. - Ali nisam siguran da postoji čarobni štapić koji bi te probleme riješio - zaključio je Vučić.

Nakon sastanka sa predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, iz Vlade su u priopćenju napisali da ga je Plenković danas u Mostaru izvijestio je o aktivnostima koje hrvatska Vlada poduzima glede stabilnosti gospodarskog i financijskog sustava te o novom posebnom zakonu o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, koji će se sutra raspraviti u Hrvatskom saboru.

"Kazao je da Vlada želi pronaći model u kojem će se prije svega osigurati nova likvidnost kompanije, a time i mogućnost isplate određenih potraživanja prema dobavljačima, normalno funkcioniranje niza kompanija u okviru koncerna, njihovo restrukturiranje i sigurnost zaposlenika, za što je bitan dogovor vlasnika i vjerovnika", izvijestili su iz Vlade. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije