Nakon izborne pobjede

Vučić: Srbiju neću vraćati u prošlost, gradit ćemo dobre odnose s BiH

Aleksandar Vucic
26.04.2016.
u 09:26

Vlada Srbije i ja osobno nastavit ćemo graditi dobre odnose u regiji. To je od prevashodnog značaja za očuvanje stabilnosti ne samo zapadnog Balkana nego i Srbije - poručio je Vučić

Aleksandar Vučić, aktualni srbijanski premijer i predsjednik Srpske napredne stranke, izjavio dan nakon izborne pobjede da u narednom mandatu Srbiju neće vraćati u prošlost te da će nastaviti s proeuropskim putem. 

- Vlada Srbije i ja osobno nastavit ćemo graditi dobre odnose u regiji. To je od prevashodnog značaja za očuvanje stabilnosti ne samo zapadnog Balkana nego i Srbije - poručio je Vučić za Dnevni avaz.

Misli da ne postoj i nijedan važniji zadatak od nastavka izgradnje dobrih odnosa u regiji.

- Ti odnosi nisu laki i oni neće biti laki. Ali, licemjerni su oni koji govore da je to jednostavno i da to ovisi samo od nekoliko lijepih riječi. Duboke su rane iz prošlosti, na svim stranama. Međutim, ja sam, svejedno, potpuno siguran da pametnom politikom, otvorenošću, iskrenošću, možemo još brže i bolje da rješavamo probleme u budućnosti - rekao je Vučić. Najavio je da Srbija nakon izbora nastavlja svoj europski put.

- Vidimo, propale su i nacionalističke snage, ali ja nemam nikakav problem s tim i nikome neću da se udvaram kao što sam, uostalom, to rekao i prije izbora. Nikakve kompromise po tom pitanju neću da pravim. Srbija će nastaviti ovakvim putem. Ako se nekome to ne sviđa, kao što se nije ni ranije sviđalo, uvijek mogu iskazati potrebu za izborima ili za tim da kažu da je nešto nelegitimno i slično. Ali, praviti kompromise neću i neću vraćati Srbiju u prošlost. Srbija će gledati svojim očima u budućnost i Srbija će raditi na dobrom i na još boljem i da se u bliskoj budućnosti ubrzano približava EU - kazao je Vučuć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?