Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje

Za zapošljavanje osoba s invaliditetom 6 milijuna maraka

invalidi
16.03.2022.
u 08:23

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom objavit će danas javni poziv za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom u iznosu od 6 milijuna KM, kao i za programe održivosti zaposlenosti osoba s invaliditetom u iznosu od 3,250.000 KM.

Riad Kremić, v. d. ravnatelja Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, pozvao je poslodavce da zaposle osobe s invaliditetom te da se uvjere u njihove sposobnosti i vještine.

Također je dodao da je u proteklom razdoblju održano više sastanaka s predstavnicima općina i gradova u FBiH kako bi se svim zainteresiranima približio rad Fonda, programi podrške te načini prijave na javne pozive Fonda. U tu svrhu najavljene su i prezentacije na koje su pozvani predstavnici svih županijskih institucija, lokalnih samouprava, javnih poduzeća i ustanova, privatnih poduzeća, udruga poslodavaca, Gospodarske komore, Obrtničke komore, udruga osoba s invaliditetom, poslodavci, osobe s invaliditetom te svi ostali zainteresirani.

- Nažalost, veliki broj osoba s invaliditetom izvan je tržišta rada upravo zbog iskustva otežanog zapošljavanja. Cilj javnih prezentacija je dati odgovore na pitanja, razjasniti nedoumice, pa čak i razgovarati o strahovima poslodavaca koji proizlaze iz nedostatka iskustva ili informacija što to zapravo znači zaposliti osobu s invaliditetom - istaknuo je Kremić.

Javni poziv bit će otvoren do 6. travnja 2022. godine, a pravo prijave imaju svi pravni subjekti s područja FBiH. Podaci o načinima prijave nalaze se na web-stranici Fonda. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije