Drugi dani hercegovačkog meda

Zaprimanje uzoraka počelo je 11. listopada i traje do 1. studenoga

17.10.2016.
u 11:00

Udruga pčelara “Matica” Mostar te Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru organiziraju manifestaciju “Drugi dani hercegovačkoga meda” koja će se održati 2. prosinca 2016. U sklopu manifestacije upriličit će se ocjenjivanje meda i stručna radionica.

Zaprimanje uzoraka meda počelo je 11. listopada i traje do 1. studenoga 2016. godine u prostorijama Agronomskoga i prehrambeno-tehnološkoga fakulteta (Rodoč bb - kampus II) svakim radnim danom i subotom od 10 do 14 sati.

Za jedan uzorak potrebno je dostaviti dvije male staklenke meda od 450 grama (fizikalno-kemijska i peludna analiza), a cijena analize jednog uzorka iznosi 50 maraka. Analize će se obaviti u laboratoriju Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Rezultati analiza i dodjela odličja najbolje ocjenjenim uzorcima meda bit će upriličeni 2. prosinca 2016. godine.

Vrijedi podsjetiti kako su prošle godine, također u organizaciji Udruge pčelara “Matica” Mostar te Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prvi put upriličeni Dani hercegovačkoga meda. Tada je najboljim pčelarima dodijeljeno devetnaest zlatnih, šezdeset srebrnih i dvadeset brončanih diploma. U okviru prvih Dana hercegovačkoga meda u Mostaru održano je senzoričko ocjenjivanje 99 uzoraka meda pristiglih iz cijele Bosne i Hercegovine.

Zlatnu diplomu, među ostalima, dobili su Boras Kvesić za med od tilovine, Antun i Tomislav Boras - medljikovac, Ivan Landeka - medljikovac, Sulejman Lapo za cvjetni med te Medicom d.o.o. za med od kestena.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije