Ministar Dragan Lukač

Zasad nema informacija o mogućim terorističkim napadima u BiH

Dragan lukač
08.12.2015.
u 12:39

Zasad nema informacija o mogućim terorističkim napadima na prostoru BiH - tvrdi ministar unutarnjih poslova (MUPRS) Dragan Lukač.

- Postoje neke uopćene informacije od nadležnih službi da su moguće takve stvari na širem području Balkana, ali s obzirom da se teroristički napadi dešavaju iznenadno, vrlo teško je doći do pravih informacija - rekao je Lukač odgovarajući na pitanje poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Naveo je da nitko ne može da garantira apsolutnu sigurnost, ali se poduzimaju sve mjere, u suradnji s drugim policijskim strukturama, kako bi se spriječilo bilo kakvo izvršenje terorističkih akata.

Lukač je podsjetio da je podignut stupanj sigurnosti u RS, te da je stanje sigurnosti u tom bh. entitetu na zadovoljavajućem nivou.

On je naveo da je entitetska policija formirala Upravu za borbu protiv terorizma, koja surađuje s drugim policijskim strukturama.

- Nadam se da će ta suradnja doprinijeti stavljanju pod kontrolu svih onih koji mogu biti potencijalni izvršioci terorističkih napada, te spriječiti njihovo izvršenje u RS i BiH - zaključio je entitetski ministar policije.

Potvrdio je i da se MUPRS-a dodatno oprema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?