MALE STVARI

Zašto je ok ovog Božića imati nered u kući?

14.12.2022.
u 08:16

Umjesto da uvijek jurite za nečim, počnite se fokusirati na male detalje u svojem životu. To je često ključ za sretniji život, a to ćete postići kada se naučite usredotočiti na pronalaženje radosti u malim stvarima.

Lako je radovati se velikim stvarima u životu. Svi smo iskusili taj osjećaj iščekivanja, dok se iščekujemo poklone za Božić ili se veselimo godišnjem okupljanju obitelji za blagdanski objed.

Problem je, međutim, kad jednom prođu često patimo od osjećaja praznine dok se ne približi sljedeći veliki događaj. Sreća je stanje koje vrlo često ovisi o onome što se događa oko nas, a radost je, s druge strane, unutarnji osjećaj zadovoljstva koji imamo čak i usred lošijeg perioda u životu.

Božić dolazi

Dolazi nam blagdansko vrijeme i iščekivanje Božića. Pred svima su velika očekivanja, a s velikim očekivanjima dolazi i veliki stres. Koliko potrošiti na poklone, koliko kuglica je dovoljno na boru, hoćemo li sve to stići objaviti na društvenim mrežama…

Ukratko, živciramo se oko stvari koje ne bi treble predstavljati toliki stres u životu.

@august_xvi:

Imam osjećaj da si za vrijeme blagdana svi postavljamo neke nerealne standarde i ciljeve. Nažalost, Instagram tu često samo odmaže! Na slikama smo svi besprijekorno sređeni, u svojim šljokičastim blagdanskim outfitima, frizurama, u cipelama na visoku petu, a u realnosti je situacija ipak puno drugačija. Prošle godine mi se dogodila zanimljiva anegdota koja zapravo najbolje pokazuje koliko je taj dio zapravo nebitan.

U kaosu blagdanskih planova potpuno sam zaboravila na dogovor koji sam napravila nekoliko tjedana ranije. Planirala sam napraviti blagdansku večeru za prijatelje, okititi stan i lijepo se urediti. U trenutku kada mi je stigla poruka od jedne prijateljice “koja je šifra od vrata” sve mi je bilo jasno. Iako sam ih dočekala u trenirci, bez večere i ukrasa tu večer pamtim kao jednu od najljepših blagdanskih uspomena ikad. Mislim da mi je baš to bilo potrebno kako bi se podsjetili što je zapravo bitno za vrijeme blagdana, i kako bi više uživali u opuštenim trenucima, a manje težiti nekom nerealnom savršenstvu kojeg vidimo online. Stoga bismo se možda stvarno trebali prestati brinuti o tome što drugi očekuju od nas i što je moglo biti te cijeniti manje stvari i odabrati značajnije predmete, ali se prema njima odnositi s poštovanjem i brigom koju zaslužuju. Možda bi mogli to s vremenom primijeniti i za cijeli život, a ne samo za Božić?

Nesavršena priča za savršeni poklon

Ako imate sličnu priču koja vam je promijenila pogled na “bitne” stvari u životu, onda imate i šansu osvojiti iPhone 14, PlayStation®5 komplet, Samsung TV i druge vrijedne nagrade. Posjetite https://shakethefake.a1.hr, protresite svoj mobitel i pokažite kako izgleda savršeno nesavršeni Božić u vašoj izvedbi. Načina za sudjelovanje u natječaju ima više pa odaberite onaj koji će najbolje potaknuti kreativca u vama.

Foto: Envato Elements

I zapamtite, u davanju i primanju dijelimo ljubav i brigu – bez obzira na cijenu, količinu ili veličinu onoga što poklanjamo, radilo se o poklonu ili pažnji ili nečem trećem. Cijeneći važnost 'veličine malih stvari' cijenit ćemo više i one oko nas ne zbog onoga što nam daju, već zbog onoga što možemo podijeliti zajedno u slavlju i radosti.

Cijenite ono što imate

Pokušajmo cijeniti i ono što već imamo, jer kad imamo malo, više cijenimo stvari. Kad imamo sve, čini se da ne cijenimo ništa. Ali kad nemamo ništa, zahvalni smo i za najmanji dar, kakav god on bio. Stoga uživajte u trenutku, cijenite male stvar, brinite se za slabijem, brinite i o našem planetu i poštujte ​​različitost. Božić je najbolji podsjetnik da se život uglavnom vrti oko puno malih stvari i baš zato trebamo uživati o njima. Sadržaj nastao u suradnji s A1 Hrvatska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?