Parlament FBiH

Zastupnički dom FBiH za elektrifikaciju 'Unske pruge'

16.05.2017.
u 18:00

Zastupnički dom Parlamenta FBiH, nakon što je na današnjoj sjednici odobrio izvješće o poslovanju poduzeća Željeznice FBiH u 2015. godini, izglasao je i zaključak koji nalaže Federalnoj vladi da osigura novac za elektrifikaciju Unske pruge u dijelu od Bihaća preko Bosanske Krupe do Bosanskog Novog.

Ovaj zaključak inicirala je zastupnica Saveza za bolju budućnost BiH Azra Hadžić, porijeklom iz Bosanske Krajine, a tijekom rasprave, deklarativno su se suglasili i drugi zastupnici iz ovog dijela BiH bez obzira na to kojoj stranci pripadaju.

Većinom glasova je podržan još jedan zaključak o Unskoj pruzi čiji su predlagači trojica zastupnika SDA Kasim Mulalić, Esad Bašagić i Asim Kamber. Njihov je prijedlog da novac za elektrifikaciju pruge osigura poduzeće Željeznice FBiH.

O zaključcima ovih članova Zastupničkog doma, kao i zastupnice Hadžić, glasovano je i pored toga što je direktor Željeznica FBiH Enis Džafić, koji je zastupnicima obrazložio izvješće za 2015., rekao da je već planirano i raspisivanje natječaja za radove na elektrifikaciji Unske pruge, koji, po njegovim riječima, mogu početi tijekom 2017. godine.

Zaključci koje je predlagao zastupnik SDP-a Enver Bijedić nisu dobili većinu zastupničkih glasova. Bijedić je tražio hitno donošenje zakona o konsolidaciji poduzeća Željeznice FBiH i osiguranje više novca za održavanje željezničke infrastrukture. Također je predlagao da se omogući transfer željeznicom nafte i naftnih derivata od luke Ploče do terminala u Federaciji BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije