razmatra se

Zbog gripe razredi prepolovljeni, moguća i obustava nastave u RS

ucenici
21.02.2020.
u 17:01

Od osnovnih škola u Republici Srpskoj zatraženi su podaci o broju učenika koji izostaju zbog gripe, na osnovu kojih nadležni trebaju procijene hoće li doći do eventualnog prekida nastave u školama.

Ovu informaciju je u petak potvrdila i Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture RS, koja kaže kako je zatražila od svih osnovnih škola u RS podatke o broju učenika koji izostaju s nastave zbog gripa, te će te podatke čim ih dobije proslijediti Institutu za javno zdravstvo RS, pišu Nezavisne novine. 

"Oni su mjerodavni donijeti preporuku o eventualnom obustavljanju nastave na osnovu dobivenih podataka", rekla je Trivić.

Miroslav Popržen, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjolučke regije, rekao je da je ukupna odsutnost učenika s ove regije u prethodnih 20 dana bilo 17,6 posto, te on smatra kako situacija nije alarmantna da bi se obustavila nastava, ali će o tome odlučiti nadležne službe.

"Nadležno ministarstvo nam je tražilo podatke o odsustnosti učenika u prethodnih dvadesetak dana, odnosno postotak učenika koji su bili odsutni u tom razdoblju tri i više dana, što je pokazatelj da se radi o gripi. Odsutnost učenika različita je od škole do škole", kaže Popržen.

On ističe kako je bilo i odjela u kojima je veliki broj učenika izostao jer su virusi i gripa prelazni, pa je i logično da će ako zakači nekoga u jednom odjelu tu i biti više odsutnih učenika.

Sanja Munjiza, predsjednica Aktiva direktora osnovnih škola Prijedor, kaže kako veliki broj učenika nedostaje upravo zbog viroza, te kako to traje već 15 dana.

"Izostanak učenika se mijenja od škole do škole, sve ovisi od odjela do odjela. Imaju odjeljenja koja su prepolovljena, a ima i onih gdje nedostaje i mnogo više učenika", rekla je Munjiza.

Dodala je kako je resorno ministarstvo u četvrtak tražilo podatke od škola u vezi s trenutnim stanjem izostanaka učenika, što su oni uredno i dostavili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?