ISPROBAJTE!

Želite li ispeći domaći čips od krumpira? Donosimo vam jednostavan recept!

domaći čips
Shutterstock
15.05.2023.
u 07:21

U svega samo minuta imat ćete ukusne slane grickalice kojima sami možete birati začinjenost i debljinu

Pravljenje domaćeg čipsa od krumpira jednostavno je i zabavno, a sve što vam je potrebno sigurno već imate kod kuće. Priprema ne traje dugo, a možete eksperimentirati sami te dodavati još okusa ili mijenjati debljinu čipsa, piše AllRecipes.

Sastojci:

  • 4 srednja krumpira, oguljena i tanko narezana
  • 3 žlice soli
  • 1 litra ulja za duboko prženje
 

Priprema:

  1. Dok režete krumpir, kriške stavljate u veliku zdjelu hladne vode. Ocijedite ih i isperite, a zatim posudu napunite vodom i dodajte sol. 
  2. Pustite da se krumpir namoči u slanoj vodi najmanje 30 minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.
  3. Zagrijte ulje na 185 stupnjeva Celzijusa, a zatim kriške krumpira pržite u manjim serijama.
  4. Kad počnu dobivati ​​zlatnu boju, izvadite ih i ocijedite na papirnatim ručnicima. Nastavite dok se sve kriške ne isprže.
  5. Po želji začinite sa solju.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?