Deževice, Kreševo

Župa Deževice proslavila blagdan nebeske zaštitnice Gospe Snježne

07.08.2016.
u 10:00

Redovitom uspostavom crkvene hijerarhije, župa Deževice, koja danas teritorijalno pripada općini Kreševo, za svog naslovnika dobila je patron Gospu Snježnu. Na proslavu blagdana nebeske zaštitnice ove godine, koju Katolička crkva slavio kao Godinu milosrđa, svečano misno slavlje predvodio je dr. fra Slavko Topić, misionar milosrđa, u koncelebraciji s kreševskim dekanom fra Stipanom Radićem, kiseljačkim župnikom fra Zoranom Vukovićem, gromiljačkim župnikom vlč. Ilijom Karlovićem, kreševskim gvardijanom i župnikom fra Darkom Drljom te domaćim župnikom i upraviteljem svetišta sv. Jakova Markijskog, po kojemu je ova župa poznata diljem BiH i izvan nje, vlč. Marinom Marićem.

Predvodeći duhovnu obnovu prije mise pod nazivom “Milosrđe Mu je ime”, fra Slavko je stavio naglasak na odnos ljubavi jednih prema drugima, ljubav prema Kristovoj Crkvi, a posebice na srce svim vjernicima stavio je ljubav prema majci domovini koju se voli, za koju se gine i u kojoj se ostaje. I u svojoj propovijedi fra Slavko je stavio naglasak na važnost ljubavi, ovoga puta prema majci te stalnom povratku u njezino gnijezdo, odakle smo potekli. U očuvanju obitelji, ali i redovničkih zvanja, posebno je stavio naglasak na ulogu koju ima molitva Gospine krunice.

“Gospina krunica je čuvarica svake obitelji, svakog svećeničkog i redovničkog poziva”, istaknuo je fra Slavko Topić, misionar milosrđa, te propovijed završio molbom vjernicima da ne gube vjeru i nadu u život.

Na koncu misnoga slavlja, deževički župnik vlč. Marin Marić zahvalio je svima koji su svojim dolaskom uveličali svečanost proslave patrona župe, posebice svojim župljanima, Deževičanima.

Slavlje se u Deževicama nastavlja i u nedjelju kada je vanjska proslava patrona župe. Domaćini ovog puta očekuju dolazak mnoštva vjernika, a misu će na vrelu sv. Jakova predvoditi vlč. Ivica Mršo, profesor s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?