Zvizdić i Šarović s izaslanstvom EBRD-a

Zvizdić: Nastaviti izgradnju autoputa na Koridoru Vc te cestovno povezati regiju

EBRD
14.03.2017.
u 15:19

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedatelja i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović razgovarali su danas u Sarajevu s direktorom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Holgerom Muentom o predstojećoj petogodišnjoj strategiji ove financijske institucije za BiH.

Zvizdić i Šarović zahvalili su izaslanstvu EBRD-a na dosadašnjoj financijskoj podršci projektima razvoja u BiH i pozdravili najavljene planove ove financijske institucije da intenziviraju podršku malim i srednjim poduzećima u BiH te nastave i povećaju podršku projektima u oblasti transporta, komunikacija, energetskog sektora, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Zvizdić je rekao da je važno nastaviti izgradnju autoputa na Koridoru Vc te cestovno povezati regiju, ali i raditi na boljoj cestovnoj povezanosti u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je razgovarano i o podršci projektima koji se provode u lokalnim zajednicama koji su ocijenjeni jako važnim jer se na taj način stvaraju uvjeti za ujednačavanje razvoja svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Prema riječima Muenta, podrška EBRD-a razvojnim projektima u BiH u prošloj godini iznosila je oko 200 milijuna eura za financiranje 15 projekata i ukupno je dostigla oko dvije milijarde eura, a bit će nastavljena i u narednom razdoblju. 

U izaslanstvu EBRD-a bili su šef Misije EBRD-a u BiH Ian Brown te zamjenici direktora Michael Weinsteini u Odjelu za koordinaciju strategija za zemlje i upravljanje rezultatima i Peter Sanfey u Odjelu za ekonomiju, politike i upravljanje, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije