predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić o posjeti Vučića

05.09.2017.
u 15:15

 Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posjetit će Bosnu i Hercegovinu ovog tjedna, ali to nije njegova prva posjeta BiH u mandatu ovog Vijeća ministara i dok je obavljao dužnost premijera Srbije uspio je unaprijediti određene odnose u regiji - izjavio je danas predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Dodao je da je Vučić uspio u namjeri da Srbiju usmjeri ka članstvu u Europskoj uniji što je važna činjenica jer je to i dalje "najmanji zajednički sadržitelj" intencija svih zemalja zapadnog Balkana, ali i otvara mogućnost za dobru regionalnu suradnju.

- Čini mi se da je to važan domet ukupnog djelovanja svih vlada na prostoru zapadnog Balkana odnosno namjera za članstvo u Europskoj uniji i u većini ovih zemalja namjera članstva u NATO-u, što znači da idemo ka zapadnim civilizacijskim integracijama - rekao je Zvizdić.

Izrazio je uvjerenje da se, ukoliko se ostane na tom kursu, mnogo dobrih stvari može realizirati poput zajedničkih regionalnih projekata prije svega u oblasti ekonomije, smatrajući da će to biti i dio razgovora s Vučićem.

Stoga očekuje veću ekonomsku suradnju, uklanjanje nevidljivih carinskih barijera, unapređenje protoka roba, ljudi i kapitala, zajednički nastupi prema trećim tržištima te podrška suverenitetu i teritorijalno integritetu BiH, ali i snažnu podršku europskim integracijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije