predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić: Pobjeda europskog puta i regionalne suradnje

Zvizdić
03.04.2017.
u 14:41

Pobjeda Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima u Srbiji je pobjeda europskog puta i regionalne suradnje. Naši najvažniji vanjskopolitički ciljevi su jačanje regionalne suradnje i put ka europskim integracijama i na tome već radimo, ocijenio je u izjavi za Fenu predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić naglašava da je suradnja sa susjedima garant mira i preduvjet za prosperitet čitave regije, a na unutarnjem planu je podsticaj za ekonomski razvoj, jačanje vladavine prava i ukupne socijalne sigurnosti.

- Aleksandar Vučić je tijekom svoje predizborne kampanje upravo spominjao i ove prioritete, pa je to garant da će Srbija zadržati fokus na euvropskim integracijama i regionalnoj stabilnosti, a to je veoma značajno za čitav zapadni Balkan. Suradnja Bosne i Hercegovine i Srbije je u posljednje vrijeme u uzlaznoj putanji i bazirana je na daljnjoj izgradnji, uzajamnom povjerenju, obostranom poštivanju suvereniteta, teritorijalnog integriteta, infrastrukturnom povezivanju i razvoju ekonomske saradnje. Duboko vjerujem da će se takva suradnja i nastaviti, posebno imajući u vidu prioritete koje je proklamovao novoizabrani predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić. Koristim i ovu priliku da mu čestitam na uvjerljivoj pobjedi - zaključio je Zvizdić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije