sastanak

Zvizdić razgovarao s Fergusonom o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH

16.01.2018.
u 17:25

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas sa veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Edvardom Fergusonom i upoznao ga o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Zvizdić je rekao da je Vijeće ministara BiH posvećeno ispunjavanju uvjeta neophodnih za europski i NATO put Bosne i Hercegovine i upoznao ga o zaključcima današnjeg sastanka u vezi sa definiranjem preostalih sedam odgovora na pitanja Europske komisije.

Veleposlanik Ferguson je obavijestio predsjedatelja Zvizdića o inicijalnim planovima za Summit o zapadnom Balkanu koji će u srpnju biti održan u Londonu i izrazio nadu da će summit konkretno i značajno doprinijeti ekonomskom i političkom razvoju Bosne i Hercegovine i šire regije. 

Zvizdić i Ferguson su razgovarali o važnim reformama koje su u posljednje vrijeme uspješno okončane, te zaključili da je u idućem razdoblju neophodno nastaviti reforme koje su bitne za napredak i bolju budućnost radi jačanja vladavine prava i omogućavanja izgradnje infrastrukturnih projekata, zapošljavanja, novih investicija i jačanja sa ciljem bržeg, cjelokupnog razvoja BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?