Profesionalni boks

Vladimir Kličko nokautirao Mormecka u četvrtoj rundi

Klicko - Mormeck (1)
Foto: Reuters
1/10
04.03.2012.
u 10:26

Vladimir Kličko je nokautirao Francuza Mormecka u četvrtoj rundi i tako obrani sva četiri svoja pojasa, po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO.

Sinoć se 35-godišnji Vladimir Kličko pokazao čovjekom od riječi. U najavi borbe s Jeanom-Marcom Mormeckom publici u Esprit Areni u Düsseldorfu poručio je :

- Večeras ćete vidjeti moj 50. nokaut u karijeri. Obećajem.

Obećanje je i uspunio već u četvrtoj rundi jedne vrlo neravnopravne borbe. Nakon što je uspio uputiti samo jedan ozbiljan udarac (lijevi direkt), Mormeck je primio prednji direkt pa zadnji direkt, da bi ga ukrajinski teškaš dovršio s lijevim krošeom

Kličko je tako obrani sva četiri svoja pojasa, po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO. Francuski teškaš, bivši svjetski prvak u lakoteškoj (WBC, WBA) se pak osramotio. Izgledao je kao borac koji je ušao u ring samo da bi uzeo dogovoreni novac. Jer, do pojasa s ovakvim boksom nije mogao niti u najluđem snu.

- Frustriran sam jer sam mogao nastaviti borbu - usudio se kazati Francuz koji bi se trebao zahvaliti glavnom sucu što mu je spasio glavu.

- Njegova je strategija očito bila da me izmori pa da me pokuša srušiti s nekim udarcem, no nije uspio - ustvrdio je prvak kojemu je ovo bio 60. profesionalni meč i 57. pobjeda.

Uz Vladimira je bio njegov stariji brat Vitalij koji je spreman svoj WBC pojas braniti protiv Davida Hayea.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije