Mostar

Završio probni popis stanovništva

Popis
30.10.2012.
u 11:21

Generalno se može reći da je odziv građana bio na zadovoljavajućoj razini

Probni popis stanovništva, koji je započeo 15. listopada, službeno je završen jučer, 29. listopada, stoji u priopćenju iz Popisnog povjerenstva Grada Mostar.    

Popisivači su u dva probna popisna kruga metodom intervjua dobili podatke o domaćinstvima, stanovima, zgradama, o poljoprivredi, demografskim, migracijskim, etničkim, obrazovnim karakteristikama, zanimanjima, glavnom izvoru sredstava za život, poteškoćama u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i sl. Popisivači su na terenu nailazili na različite situacije, počevši od doze sumnjičavosti, negodovanja, odbijanja i sl., ali, bez obzira na navedene pojedinačne slučajeve, generalno se može reći da je odziv građana bio na zadovoljavajućoj razini, da su popisivači u domaćinstvima primljeni vrlo dobro te da su zahvaljujući takvoj suradnji svoj posao obavili kvalitetno, navodi se u priopćenju.

Gradsko popisno povjerenstvo zahvaljuje svim građanima  Mostara koji su sudjelovali u probnom popisu stanovništva na suradnji, s apelom na sve ostale građane da shvate značaj pravog popisa stanovništva, koji će se održati početkom travnja mjeseca 2013. godine.  Gradsko popisno povjerenstvo obradit će rezultate popisa i o njima obavijestiti javnost , stoji na kraju priopćenja.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?