Mostar

Zrinjski uspio okrenuti vodstvo Slavije i ostvariti pobjedu

Utakmica
15.04.2013.
u 10:23

Trener Branko Karačić opet je dao prigodu svojim mladim igračima

Nogometaši Zrinjskog ostvarili su pobjedu pred svojom publikom nakon prilično dugo vremena. Mostarci su ovoga puta slavili protiv Slavije rezultatom 2:1.

Rano vodstvo gostiju

Za Zrinjski su nastupili: Vasilj, Graovac, Radeljić, Brlenić, Marjanović, Bekić, Crnov, Stojkić, Muminović, Barišić, Aničić, dok su za Slaviju susret počeli: Dujković, Svitlica, Urošević, Rašević, Dudo, Kokot, Saša Radovanović, Dudić, Benović, Đorđević, Aleksić. Susret su bolje otvorili gosti koji su gotovo iz prve prigode uspjeli zabiti za vodstvo. Bio je udarac iz kuta za Slaviju, a obrana domaćih jednostavno se nije dobro postavila, te je primila prilično jeftin pogodak. Benović centrirao iz kuta, a snalažljivi Aleksic s pet metara pogodio mrežu vratara Vasilja. Slavija je par minuta kasnije mogla i do drugog pogotka, ali se Dudić u dobroj situaciji nije najbolje snašao. Ipak, taj pogodak nije dugo domaću momčad držao u šoku. Kako je susret odmicao Zrinjski je postajao sve bolji. Domaći su nogometaši nekak uspjeli spustiti loptu na zemlju, pa su počeli stvarati i prigode. U 23. minuti sjajnu je akciju počeo jučer raspoloežni Stojkić, a nakon nekoliko kratkih dodavanja lopta je došla do Crnova, čiji udarac dobro zaustavlja vratar Slavije.

Preokret


Domaći su izjednačili u 26. minuti. Lopta je došla do Crnova koji je sjajnim lažnjakom izbacio dvojicu svojih čuvara i šutirao. Lopta se odbila, ali je na pravo vrijeme, na pravom mjestu bio Bekić, koji je postigao izjednačujući pogodak. Značilo je to i erupciju oduševljanja u gledalištu, koje je popunjavalo oko 1300 gledatelja. Nešto kasnije mogao je Zrinjski i do novog vodstva. Ipak, tako nešto se nije dogodilo u prvom dijelu. Prvo je na jedan sjajan ubačaj Stojkića kasnio Bekić, a nekoliko minuta kasnije pogodak nije uspio zabiti ni Marjanović, koji je glavom šutirao preko gola. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1. Tek što je lopta krenula u nastavku s centra, Zrinjski je postigao pogodak. Obrana Slavije početnički je pogriješila, a lopte se dokopao Stojkić, koji odmjerenim udarcem donosi vodstvo plemićima. Do kraj se igra primirila. Zrinjski je dobro čuvao vodstvo, a Slavija nije uspjela ozbiljnije ugroziti gol Mostaraca. Novu pobjedu domaća publika je pozdravila pljeskom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije