Plemići favoriti

Zrinjski večeras igra prvi europski susret u novoj sezoni

Utakmica
Stojan Lasić
04.07.2013.
u 10:54

Iako su Mostarci oprezni pred susret s UE Santa Colomom, to ne mijenja činjenicu kako bi trebali biti bolji

Brzo je proletjelo vrijeme u Mostaru do nove nogometne sezone. Prave ljetne “žege” u gradu na Neretvi nije ni bilo ovoga ljeta, a Zrinjskom je već došlo vrijeme da zaigra svoju prvu europsku utakmicu.

Želje

Doduše svoj će prvi susret plemići danas igrati u Andori protiv momčadi UE Santa Colome. Utakmica počinje u 17.30 sati. Zrinjski na tom susretu očekuje niz nepoznanica.

- Riječ je o momčadi koju ne poznajemo. Sve ćemo bolje znati nakon što utakmica počne. Za početak su naše ambicije da zabijemo pogodak na tom gostovanju, ako se ukaže prigoda za nešto više bilo bi je lijepo iskoristiti - kazao nam je uoči polaska na put šef struke Zrinjskog Branko Karačić. Karačić je cijelo vrijeme maksimalno ozbiljan i pokušava utjecati i na medije, kako i oni u svojim izvješćima ne bi stvorili euforiju. - Na papiru mi jesmo favoriti, ali ne smijemo se opustiti ni jednu sekundu. Jako bi bilo opasno ako bi dopustili da nam se euforija uvuče u momčad - dodao je Karačić. Posljednji treninzi koje je momčad odradila u Mostaru bili su temeljeni na popravljanju realizacije. Upravo je to bio jedan od problema u igri Zrinjskog u prošloj sezoni. Momčad je zabila malo pogodaka, ali ne treba za to samo kriviti napadače koji i nisu imali previše dobrih lopti koje bi ih gurnule u pravu šansu.

- Dobro će biti ako nešto slabijeg protivnika iskoristimo za uigravanje nekih taktičkih zamisli. Ipak, ponavljam, to što je momčad iz Andore na papiru slabija od nas može nam biti problem ako igrači tu utakmicu ne shvate maksimalno ozbiljno - zaključio je Karačić. Zrinjski je u Andoru stigao u utorak u večernjim satima. Nakon napornog puta momčad će ipak imati nešto više vremena za oporavak od nezgodnog putovanja. Momčad je sinoć trebala odradit i lakši trening. O momčadi UE Santa Colome nije moguće pronaći nešto novih informacija.

Bez pogotka u Europi


UE Santa Coloma je klub koji je u svoje tri izleta u Europi primio 19 pogodaka redom od Mogrena (ukupno 0:5), mađarskog Paksija (0:5) i nizozemskog Twentea (0:9). Sve to govori kako bi Mostarci trebali imati lagan posao, te da će svoju prvu prepreku u Europi preskočiti bez nekih većih problema. Iako u ušima Mostaraca još uvijek odzvanja onaj šokantni i nevjerojatni poraz od luksemburškog Dudelangea u Mostaru 0:4, pogotovo nakon što su Mostarci slavili u gostima 1:0, ipak, realno govoreći, Zrinjski je za “vjeverice” super jaka momčad. Ako plemići uspješno prođu dalje, u sljedećem susretu kvalifikacija igrali bi protiv boljeg iz dvoboja kazahstanske Astane i bugarskog Boateva iz Plovdiva. Prema svemu izrečenom, Zrinjski ima prednost domaćeg terena u drugom susretu, gdje bi u slučaju uvjerljive prve pobjede mogao posložiti momčad drugačije i malo “sakriti” taktiku za idućeg protivnika u Europi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije