Čović - Moon

Žurno promijeniti Ustav jer inače nema ni napretka BiH

moon
VL foto
20.10.2010.
u 08:08

Umjerena i realna politika, spremnost na dijalog i suradnju u interesu BiH i svih njenih naroda i građana - ocijenjena je izuzetno važnom i neophodnom

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je jučer u Mostaru s veleposlanikom SAD-a u BiH Patrickom Moonom.

Nagomilani problemi

Čović i Moon su u jednosatnom sastanku razgovarali o aktualnim političkim prilikama u BiH te o tome kako riješiti nagomilana politička pitanja koja stoje kao otvorena pred BiH i koja sve više opterećuju normalno funkcioniranje, a primarno se mislilo na to kako pronaći pravi put i pravu strategiju za otvaranje vrata EU-a i NATO-a za BiH, odnosno što je to što bi se u predstojećem razdoblju trebalo uraditi kako bi se otvorila svijetla europska perspektiva BiH. Veleposlanik Moon je čestitao Čoviću i HDZ-u BiH na izbornom rezultatu, izrazivši nadu u nastavak dobre i uspješne suradnje s Veleposlanstvom i Vladom SAD-a. Umjerena i realna politika, spremnost na dijalog i suradnju u interesu države BiH te svih njenih naroda i građana ocijenjena je izuzetno važnom i neophodnom za budućnost BiH i njenu integraciju u NATO i EU. Čović je istaknuo kako treba žurno uspostaviti vlast na svim razinama i da su prijeko potrebne ustavne promjene jer bez njih nema nikakvog napretka u BiH. - Nužan je kompromis legalnih i legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda u BiH. Sva ustavna i zakonska rješenja moraju osiguravati jednaka prava i odgovornosti za sva tri konstitutivna naroda i svakog građanina BiH, kazao je Čović.

Projekti i potpora

Pored ovog sastanka američki se veleposlanik susreo s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem s kojim je tijekom prezentacije projekta “Ekonomija energetske efikasnosti - 3E” razgovarao i o prilikama u Mostaru, održao predavanje u NDC-u te s ministrom turizma i okoliša FBiH Nevenkom prezentirao novi projekt. – Projekt 3E jedan je od najznačajnijih projekata u BiH, zemlji koja je, prema podacima Svjetske banke, energetski najneučinkovitija u regiji zapadnog Balkana, kazao je Herceg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?