NAPAO NBA-OVCA

Aco Petrović 'udario' po najboljem igraču Teletoviću uoči EP-a

Aco Petrović (1)
Daniel Kasap/Pixsell
07.08.2013.
u 11:44

- Ono što mene zabrinjava je to da je njegovo viđenje njegove uloge u reprezentaciji bitno drugačije od onoga kako to ja vidim. Moramo razriješiti kao dvojica odraslih muškaraca - rekao je Aco.

Nakon 16 radnih dana i 27 treninga posvećenih građenju forme za Eurobasket, košarkaši BiH vratili su se iz Slovenije u Sarajevo s teretom koji prijeti razdiranjem odličnog ugođaja u reprezentaciji. I dok treneri takve sukobe obično guraju pod tepih, BiH izbornik Aleksandar Petrović odlučio se na nešto sasvim suprotno. Svjestan valjda da svoj mali rat s najpopularnijim BiH košarkašem ne može dobiti unutar momčadi, odlučio je u to uključiti javnost.

Izašavši iz aerodromske zgrade, Petrović je bez okolišanja kazao:

- Momci koji su krenuli s pripremama 18. srpnja u besprijekornom su stanju. Naknadno je stigao Zach Wright i to u solidnom stanju što se ne bi moglo reći i za Mirzu Teletovića. On je stigao u poprilično lošem stanju, s par kilograma viška i usporio nam je rad.

Kada je Teletović u pitanju, još više od tjelesnog stanja svog najboljeg igrača Acu muči nešto drugo:

- Ono što mene zabrinjava je to da je njegovo viđenje njegove uloge u reprezentaciji bitno drugačije od onoga kako to ja vidim. I njegove i moje dvojbe, nas dvojica, on kao kapetan, a ja kao izbornik, moramo razriješiti kao dvojica odraslih muškaraca. Ja shvaćam da je to i posljedica 14 mjeseci neigranja i nastalih frustracija, no ja imam obvezu i prema svim ostalim momcima.

S obzirom na ozbiljnost u Petrovićevu tonu, netko je upitao je li to upitan Teletovićev nastup na Eurobasketu?

- Ne bih to tako gledao, ja to smatram otežavajućom okolnosti u procesu stvaranja igre. No, Mirza mora shvatiti da ne postoji igrač na svijetu, a to nije mogao u svoje doba niti Dražen Petrović, koji je igrao bez suigrača. Nije to mogao niti LeBron James u svojoj prvoj godini u Miamiju. Ja mogu zamisliti da je Mirza željan igre, ali to ne može bez suigrača, bez trenera, struke i tu se malo razmimoilazimo. Nadam se da ćemo sada malo i pritisnuti s javnošću uspjeti razriješiti naše dvojbe.

Nakon svega Teletoviću nije preostalo ništa drugo nego reći:

- Trudit ću se da ispunim sve zamisli izbornika. Između nas dvojice nema nesuglasica i njegove riječi shvaćam kao poticaj.

>> U NBA-u se pjevalo 'Bosnom behar probeharao'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?