kardinal u rakovici

Bozanić katoličkim djelatnicima u zdravstvu: Slijedite primjer iz Knina

bozanić (1)
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL
1/7
18.08.2013.
u 16:27

U župi Svete Jelene Križarice u Rakovici vrh Crkve obilježio 1700. godina od proglasa Milanskog edikta

Kninski slučaj zlostavljanja zbog vjere i kršenja temeljnih ljudskih prava, kao i primjer nepopuštanja zlouporabi položaja i nezakonitoj prisili, pa i pod cijenu žrtve i otpuštanja s posla, te pobjeda zakonitosti, poziv je svim katoličkim djelatnicima u zdravstvu na hrabro svjedočenje svoje vjere i doslovno življenje svog kršćanskog poziva, kazao je kardinal Josip Bozanić, predvodeći misno slavlje u župi Svete Jelene Križarice u Rakovici, Karlovačka županija, gdje je sam vrh Crkve proslavio 1700. obljetnicu od proglasa Milanskog edikta. Župa je odabrana za nacionalnu proslavu jer nosi ime Jelene, majke cara Konstantina koji je, proglasom 313. godine dao samostalnost Katoličkoj crkvi, ali i udario temelje demokraciji, vjerskim slobodama, laičnoj državi, napomenuo je i kardinal.

- Građanske inicijative koje promiču ustavno pravo roditelja da samostalno odlučuju o odgoju svoje djece, kao i one koje se zalažu da se zaštiti brak kao ustanova muškarca i žene, pomažu odgovornima u državi i društvu da se poštujući tradiciju hrvatskog naroda, što konkretnije zauzmu za provedbu zakona i prava. To pomaže razvoj demokratskih procesa u hrvatskom društvu - dodao je kardinal.

Istaknuo je također, veliku važnost žene u Crkvi, društvu, obitelji, jer je njena ulogu držati na okupu, ujedinjavati svojom dobrotom, požrtvovnom ljubavi za bližnjega, kao što je za života radila carica Jelena. Na misnom su slavlju, kojeg je prenosio i HRT, bili i predsjednik HBK mons. Želimir Puljić, riječki nadbiskup Ivan Devčić, šibenski biskup Ante Ivas, biskup domaćin mons. Mile Bogović, župnik u Rakovici Pero Bogut, te drugi svećenici. Na obilježavanju su bili i karlovački gradonačelnik Damir Jelić, te slunjski Željko Rendulić. Biciklisti iz Rakovice dobili su odljev uljanice iz vremena cara Konstantina koja je pronađena tijekom arheoloških istraživanja u Sisku. Oni će je odnijeti u Milano, gdje je proglašen edikt.

>>Primalju koja je odbila asistirati na pobačaju vratili na posao!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?