Suđenje "šestorci"

Bruno Stojić odustao od izvođenja novih svjedoka

Stojić Praljak
Vl foto
05.05.2010.
u 12:48

Uskoro bi se trebala održati statusna konferencija u slučaju Jadranka Prlića i ostalih optuženih Hrvata

Obrana Brune Stojića odustala je od izvođenja dodatnih svjedoka, tako da se konačno može zaključiti kako su odvjetnici Prlića i ostalih optuženih završili s izvođenjem obrana. Kako neslužbeno doznajemo, ubrzo bi se trebala održati statusna konferencija u ovom slučaju, nakon koje bi tužiteljstvo i odvjetnici obrane trebali imati tri mjeseca za pripremu završnih riječi. Postoji teoretska mogućnost da sudsko vijeće izvede svjedoke, ali s obzirom na to da su već stotine ljudi svjedočili u ovom slučaju, teško da će doći do ovakvog razvoja situacije.

Vjerojatno nakon ljetne stanke u radu suda, započet će iznošenje završnih riječi, a ovaj dio procesa mora biti gotov u roku od mjesec dana. Upućeni u slučaj se nadaju kako će ovaj dio posla biti gotov do kraja rujna, a onda sudsko vijeće treba donijeti presudu u roku pola godine. Tako je logično pretpostaviti da ovaj slučaj neće biti dovršen do kraja ove godine, a optuženi, unatoč velikim stankama između ročišta, moraju i dalje biti u pritvoru. Proces je započeo prije čak četiri godine, a optužnica je podignuta prije šest godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije