PROVJERE

Čak 13 kandidata za čelna mjesta u novoj bh. agenciji

lanište, specijalci, talačka kriza (1)
Petar Glebov/PIXSELL
24.08.2010.
u 07:47

Ispravne prijave I. Nizam, Z. Đerić, M. Renovica, S. Lisak, R. Badnjar, S. Pekić, J. Jaganjac, R. Huremagić, B. Benković, D. Slipac, V. Crnjak, I. Sarić i M. Krulj

Ukupno 13 kandidata ispunjava uvjete natječaja za imenovanje na mjesto direktora i zamjenika direktora novouspostavljene agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Sastalo se povjerenstvo

Mjerodavno državno povjerenstvo jučer se sastalo kako bi otvorilo pristigle kuverte s prijavama za čelne pozicije u Agenciji, čije je imenovanje jedini preostali uvjet za liberalizaciju viznog režima za bh. građane. Od 20 prijava koje je povjerenstvo primilo, utvrđeno je da dvije nisu dostavljene u predviđenom roku, a pet ne ispunjava uvjete natječaja. Regularne prijave uputili su Izet Nizam, Zoran Đerić, Milanko Renovica, Sead Lisak, Radoje Badnjar, Jasmin Jaganjac, Sreto Pekić, Ramiz Huremagić, Blanka Benković, Dragan Slipac, Vukašin Crnjak, Ismail Sarić i Milan Krulj. Većina njih i danas obnaša određene rukovodeće dužnosti u policijskim agencijama na državnoj i entitetskoj razini. Jučer je odmah zatražena provjera Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i SIPA-e za ovih 13 kandidata, čije su prijave regularne. Nakon toga uslijedit će intervjui s kandidatima, najvjerojatnije sredinom idućeg mjeseca.

Mandat Miji Krešiću

To znači da nema ništa od imenovanja direktora i zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u roku koji je EU postavio za ispunjenje uvjeta za ukidanje viza. Bh. vlastima ostaje da pokušaju do kraja mjeseca produžiti mandat v. d. direktora Miji Krešiću. Ako Dom naroda Parlamenta BiH donese takvu odluku prije upućivanja završnog izvješća o ispunjavanju uvjeta za ukidanje viza, građani BiH mogu se nadati da bi početkom iduće godine mogli slobodno putovati u zemlje EU. U protivnom, vizne barijere će za sve vlasnike bh. putovnica ostati do daljnjeg. Na to su nedavno bh. vlasti upozorili i visoki predstavnik i posebni predstavnik EU u BiH Valentin Inzko, šef Policijske misije EU u BiH Stefan Feller i otpravnik poslova Izaslanstva Europske unije u BiH Boris Iarochevitch.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?