sarajevo

Daliboru Sulejmanoviću 18 godina zatvora za ubojstvo Harisa Selmana

gf
Faktor.ba
16.12.2016.
u 16:08

Dalibor Sulejmanović (31) osuđen je danas nakon ponovljenog suđenja u Županijskom sudu u Sarajevu na 18 godina robije zbog ubojstva Harisa Selmana, ali i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Ovom presudom Sulejmanoviću je za ubojstvo Selmana dosuđeno 16 godina robije dok je za nedozvoljeno držanje oružja dobio dvije godine i osam mjeseci zatvora. Na kraju mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 godina.

Ova prvostupanjska presuda je gotovo identična onoj koju je prvi put donio Županijski sud u Sarajevu, a koju je nakon žalbe odvjetnika osuđenog ukinuo Vrhovni sud Federacije BiH, piše Faktor.ba.

Proglašen je krivim jer je Sud smatrao dokazanim da je Sulejmanović u srpnju 2014. godine u dvorištu napuštene kuće u blizini stare željezničke stanice na Ilidži iz automatske puške ubio Selmana.

Predsjedavajuća Vijeća je tada, obrazlažući presudu, kazala da se iz iskaza saslušanih svjedoka moglo čuti da je ubijeni Selman bio uzoran momak od 23 godine, koji je ubijen u 27. noći ramazana. Njegovo tijelo našao je slučajni prolaznik ujutro oko 6:30 sati, a Sulejmanović je pronađen i uhićen dok je pijan spavao u napuštenoj kući.

On je tijekom davanja iskaza u policiji i Tužiteljstvu priznao da je te noći pucao, ali nije priznao da je nekog i ubio. Provedenim vještačenjima utvrđeno je da je Sulejmanović pogodio Selmana jednim metkom u leđa ispaljenim sa više od jednog metra udaljenosti. Vještaci neuropsihijatri su posvjedočili da je Sulejmanović u vrijeme ubojstva bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno.

Njemu je u krvi izmjereno 2,69 promila alkohola, ali s obzirom na to da mu je uzorak uzet 11 sati nakon ubistva, vještaci su bili suglasni da je on alkohol konzumirao nakon ubojstva. Također, na njegovim rukama su pronađeni tragovi barutnih čestica, a na pušci tragovi DNK.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije