UŽAS U NOVOM SADU

Dječaka tukli remenjem, gnječili mu prste i tjerali ga da pije urin

zlostavljanje
23.03.2016.
u 10:02

Stravičnu torturu dvije godine starijih učenika od rujna je prolazio učenik šestog razreda u Novom Sadu, a što je sve podnosio njegova je majka saznala prije tjedan dana kada je pozvana u školu jer je dječak pretučen remenom. Ondje su je dočekali i Hitna pomoć i policija.

Četvorica učenika osmog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” u Novom Sadu od rujna prošle godine zlostavljali su dvije godine mlađeg učenika i još nekoliko njegovih vršnjaka. Majka učenika šestog razreda za traume koje prolazi njezin sin saznala je prije tjedan dana kada su je pozvali u školu gdje su je dočekali pretučeni sin, njegov prijatelj te Hitna pomoć i policija, piše Blic.

“Taj dan tukli su ih remenima i šakama. Zvali su me u školu, tamo su bili policija i Hitna pomoć. Nisam mogla doći sebi. On mi nije htio reći što se događa, jako je miran dječak. Primijetila sam jednom modrice na rukama i nagnječen prst, ali je rekao da se ozlijedio na tjelesnom. Poslije mi je priznao da su mu prijetili nožem i palili ga upaljačem da bi o svemu šutio”, priča kroz plač Z. J. dodajući kako je dječak zbog udaraca remenom zaradio hematome na obje ruke i leđima. Kad se oslobodio straha, ispričao joj je strašne stvari. Zlostavljači su mu gnječili prste postoljem za toalet papir, tjerali ga da pije njihov urin iz plastične boce nakon što su urinirali pred njim.

Zlostavljanja snimala jedna djevojčica

Protiv četvorice osmaša pokrenut je postupak u Višem javnom tužiteljstvu za zlostavljanje i mučenje. Oni su policiji priznali svoja iživljavanja na još nekoliko učenika šestih razreda.

Potresena majka kaže da je šokantno to što je sva mučenja s njima snimala i jedna djevojčica koja ide u isti razred kao i zlostavljači te da su ti snimci bili objavljivani i na YouTubeu. Majka također tvrdi da škola želi zataškati slučaj jer su i ravnatelj i nastavnici rekli da ništa nisu znali međutim da je “većina djece je znala da su ih prebijali, pa vukli su ih po hodnicima”. Pritom dodaje da u školi postoji i videonadzor koji očito nitko nije pregledavao.

Kazna tek ukor i slabije vladanje

Ravnatelj škole Aleksandar Maletin kaže kako je protiv zlostavljača pokrenuo disciplinski postupak te da će ih kazniti ukorima i smanjenim vladanjem, jer nema mogućnost da ih izbaci iz škole.

Majci su, pak, u Višem javnom tužiteljstvu rekli da je to kazna za mlađe maloljetnike. No, ona ističe kako neće odustati te da će tužiti i školu i roditelje zlostavljača. Žalila se i Ministarstvu prosvjete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije