Dječak ozlijeđen

Dok je slavio s kolegom, u nogu ranjen 12-godišnji nogometaš

03.01.2016.
u 07:00

Dječaci su slavili Novu godinu i odjednom je doletio metak... Emin je perspektivni nogometaš kluba Bosna Kalesija i reprezentacije U-12 Tuzlanske županije. Treneri očekuju brzi oporavak

Proslave dolaska 2016. godine u BiH bile su burne u mnogim gradovima. Nažalost, ponovno je bilo neprikladnih proslava uz obilje pirotehnike, a kod Sapne korišteno je i vatreno oružje. Nakon što je nastupila nova godina, pet minuta iza ponoći, zalutali metak pogodio je 12-godišnjeg Emina Jukića iz Vitinice kod Sapne, člana predpionirske vrste nogometnog kluba Bosna Kalesija i nogometne reprezentacije U–12 Tuzlanske županije. Odmah nakon što je nastupila nova godina, dječak je sa svojim suigračem i kapetanom županijske reprezentacije Dž. H. izašao vani gdje je stao ispred garaže.

Poziv u pomoć

Uživali su u novogodišnjim prizorima i vatrometu koji je obasjavao nebo. Slavlje se ubrzo pretvorilo u šok i nevjericu. U jednom trenutku 12-godišnjak je zateturao i počeo zapomagati. Drugi dječak je ostao u šoku. Poslije je utvrđeno da je mladog Emina ranio zalutali metak u mišić lijeve noge. Odmah nakon što je ustanovljeno da se dogodila nesreća, dječaci su dozvali druge da im pomognu. Mladi nogometaš brzo je prevezen u Dom zdravlja u Sapni gdje mu je pružena prva pomoć. Liječnici su konstatirali kako metak nije oštetio kost, što je sreća u nesreći jer bi ozljede onda bile višestruko teže. Nakon ukazivanja pomoći i pregleda u Domu zdravlja dječak je pušten kući uz obvezu redovitog previjanja i pregleda ozlijeđene noge.

Očevid su na mjestu događaja izvršili pripadnici Policijske postaje Sapna, koji će poslije okončane istrage utvrditi odakle je došao zalutali metak. Pretpostavlja se da se radilo o nekom "slavljeniku" u okolici koji je mogao napraviti pravu tragediju svojom nesmotrenom i pomahnitalom reakcijom. Inače, dječak, član predpionirske momčadi nogometnog kluba Bosna Kalesija, kod trenera Sadika Osmanovića vrijedno radi i konstantno napreduje.

Omiljen suigrač

U klubu tvrde da se radi o omiljenom dječaku kojeg voli i suigrači i trener, kao i velikom talentu kojem je nogomet najveća ljubav. Tvrde da dječak nikad nije pravio incidente, već se u potpunosti, uz izvršavanje svojih školskih obveza, posvetio lopti te je dogurao do viših kategorija, ostvarivši za svoje godine zapažene uspjehe. Vjeruju kako će se mladić što prije vratiti nogometnim terenima.

Jukićevi treneri tvrde da je pred njim svijetla budućnost i vjeruju kako ovaj incident neće utjecati na put kojim je krenuo.

Vjeruju kako će nakon detaljno provedene istrage pripadnici Policijske uprave Sapna otkriti počinitelja ovog nehumanog čina koji je mogao biti koban za dječaka, ali se, srećom, sve dobro završilo i njegov život nije doveden u pitanje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije