Iz Tužiteljstva BiH

Dvoje iz Crne Gore optuženo zbog lažnih dolara

dolari
02.12.2015.
u 07:00

Tužiteljstvo BiH optužilo je državljane Crne Gore i to Snežanu Deretić (30) i ranije osuđivanog Dragana Markovića (29) iz Nikšića

Tužiteljstvo BiH optužilo je državljanku Crne Gore Snežanu Deretić, rođenu 14. travnja 1985. u Nikšiću, nastanjenu u Herceg Novom, da je u listopadu 2015. lažni novac, točnije trinaest krivotvorenih novčanica u apoenu od po 100 US dolara, stavila u optjecaj kao pravi.

Prema optužnici, ona je prethodno pribavila krivotvoreni novac, 1300 US dolara, koji je predala u mjenjačnici u Trebinju te se udaljila nakon što je zaposlenik izvršio konvertiranje u KM, ali je ubrzo uhićena. Također, za isto kazneno djelo krivotvorenja novca je optužen i ranije osuđivani Dragan Marković, rođen 16. siječnja 1986. u Nikšiću, gdje je i nastanjen. On se nalazi u pritvoru, a tereti se da je u razdoblju od kolovoza do listopada stavio u optjecaj lažni novac u ukupnom iznosu od 4900 US dolara te još pokušao ubaciti 7300 US dolara, ali je osujećen.

- Optuženi je 36 krivotvorenih novčanica u apoenu od 100 US dolara zamijenio u mjenjačnici u Mostaru za iznos od 3115 eura, koji mu je djelatnica predala nakon što je US dolare provjerila pod UV lampom i utvrdila da posjeduju vodeni žig. Optuženom Markoviću se spočitava i da je u mjenjačnici u Trebinju izvršio zamjenu 7 takvih novčanica, a šest u Bileći. Potom se opet vratio u istu mjenjačnicu u Mostaru s 73 novčanice od po 100 US dolara, gdje su već 'provalili' prevaranta te ga i prijavili Policijskoj upravi Mostar, navode iz Tužiteljstva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?