prijetnja po nacionalnu sigurnost

Fadil Aljović uhićen u Sarajevu, prijeti mu protjerivanje iz BiH

23.07.2019.
u 07:25

Fadil Aljović, državljanin Srbije, koji predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH, jučer je uhićen u Sarajevu. Kako neslužbeno saznaje Klix.ba, njega su uhitili pripadnici MUP-a SŽ jer se nalazi u BiH, iako ima zabranu boravka na teritoriju BiH.

Aljović je predan u nadležnost Službe za poslove sa strancima do odluke o njegovom protjerivanju, a što je potvrdio i direktor ove institucije Slobodan Ujić.

Njemu je kao stranom državljaninu zabranjen ulazak i boravak na teritoriju BiH u razdoblju od tri godine, a taj rok još nije istekao.

Fadil Aljović je u travnju 2015. godine, zajedno sa Zijadom Turkovićem, Sašom Stjepanovićem, Milenkom Lakićem i Muamerom Zahitovićem osuđen za najteža kaznena djela ukupnom kaznom od 95 godina zatvora.

On je u toj skupini proglašen krivim za kazneno djelo organizirani kriminala u vezi s kaznenim djelom ubojstva i osuđen na kaznu zatvora od pet godina. Presuda je poništena, a zatim potvrđena. 

Uhićen je i u ožujku 2017. u okviru akcije "Praznik", pod sumnjom za organizirani kriminal u vezi s trgovinom drogom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije