MASKIRANI I NAORUŽANI PALICAMA

Interventna policija spriječila sukob na A1: Navijačke skupine imale dogovoren okršaj?

Foto: MUP
1/2
28.08.2022.
u 17:39

Interventnim su policajcima u pomoć došli i djelatnici PU ličko-senjske koji su pomogli u rješavanju situacije na miran način, bez sukoba, ali i u micanju vozila s autoceste

Sukob između navijačkih skupina spriječen je samo zahvaljujući brzoj reakciji interventne policije koja je odmah po dojavi došla na mjesto gdje su navijači Hajduka, kako je pojašnjeno iz MUP-a, izišli maskirani i naoružani bejzbol palicama iz svojih vozila.

Pretpostavlja se da su imali dogovoren sukob s navijačima Dinama koji putuju u Šibenik, obzirom da je promet bio blokiran na obje strane A1. Interventnim su policajcima u pomoć došli i djelatnici PU ličko-senjske koji su pomogli u rješavanju situacije na miran način, bez sukoba, ali i u micanju vozila s autoceste A1 koji su napravili kolonu od čak 10 kilometara za vikend kada se i velik broj turista vraća sa Jadrana ili se pak kreće putem mora.

Dio navijača u međuvremenu je preusmjeren sa državne ceste A1 i sada se kreće dalje prema odredištu u pratnji policije. Naime, iako su putnici na A1 dojavili da je dio gostujućih navijača Hajduka koji su išli u smjeru Osijeka imao policijsku pratnju, iz policije napominju da nemaju sva vozila, posebno ne u privatnom angažmanu, policijsku pratnju na autocesti, već da se većina navijača prihvaća na izlasku s autoceste i pod pratnju policije dolaze na mjesto nogometnog susreta.

No, činjenica je i da policija u slučaju utakmica koje su procijenjene visokorizičnima, ima punktove na kojima nadgleda promet, o čemu su putnici svjedočili obzirom da su dojavili da su na većini benzinskih postaja i odmorišta u smjeru Splita i Osijeka primijetili policijske patrole.

Nažalost, navijači ništa nisu naučili niti shvatili nakon velikog incidenta na autocesti između Zagreba i Karlovca na odmorištu Desinec kada su navijači također automobilima blokirali promet na autocesti i izazvali sukob s policijom, čime su doveli u opasnost i živote ostalih putnika na autocesti.

Mnogi su taj njihov čina nazvali terorizmom, a mnogi i današnju blokadu državne ceste nazivaju tako.  MUP se u međuvremenu oglasio na Twitteru te obavijestio navijače Torcide kako će prihvat automobila biti na izlazila AC A5 u Osijek ili spojna cesta Južne OS obilaznice biti najkasnije do 17.30 sati.  Preporučuju i da za odmor i točenje goriva koriste ranija odmorišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije