Željeznička nesreća kod Čapljine

Još nema konkretnih informacija kada će biti izvučena lokomotiva

06.12.2017.
u 08:00

Željeznice Federacije BiH formirale se povjerenstvo za isljeđivanje izvanrednog događaja, iskakanja brzog putničkog vlaka iz tračnica, koje se dogodilo u nedjelju, 3. prosinca 2017. godine, u večernjim satima u mjestu Šurmanci, tri kilometra od Čapljine, a u skladu s uputom o postupku za slučaj izvanrednog događaja (uputu 79).

Stručne ekipe Željeznica Federacija BiH s potrebnom mehanizacijom nalaze se na mjestu nesreće u cilju uspostave odvijanja željezničkog prometa na ovoj relaciji koja je za sada u prekidu do daljnjeg.

Od Mostara autobusom

Do konačne normalizacije željeznički putnički promet odvijat će se do Mostara, a daljnji nastavak putovanja do Čapljine bit će organiziran autobusima.

Po okončanju istrage javnost će biti detaljnije upoznata s uzrocima i posljedicama ove željezničke nesreće u kojoj je nastala znatna materijalna šteta.

Podsjetimo, brzi putnički vlak, koji je prometovao na relaciji Sarajevo - Čapljina, iskočio je u nedjelju navečer iz tračnica prilikom nailaska na odron kamena - stijene na pruzi u mjestu Šurmanci, tri kilometra od Čapljine, u 19.05.

Lokomotiva gurala stijenu

Tom prilikom vlak je gurao stijenu ispred sebe i oštetio kolosijek u dužini od 150 do 160 metara, a lokomotiva na vlaku se odvojila od ostatka garniture, iskočila i prevrnula se na bok do korita rijeke Neretve.

Lokomotiva je za sobom povukla prvi vagon od garniture koji je iskočio prema lokalnoj cesti te još tri vagona. Još uvijek nema konkretnih informacija kada će biti izvučena lokomotiva, čeka se završetak očevida kako bi se pristupilo izvlačenju. U trenutku tog izvanrednog događaja u brzom putničkom vlaku bilo je 26 putnika, od kojih, srećom, nitko nije ozlijeđen.

Svi putnici su pravodobno zbrinuti i prevezeni do svojih odredišta. U nesreći je ozlijeđen strojovođa B. Š. koji je upućen u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar i nalazi se izvan životne opasnosti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?