podaci za studeni

Krimolovci zaprimili 439 prijava, od toga 32 s korisnim informacijama

Krimolovci
05.12.2019.
u 11:35

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u studenome 2019. registrirali su ukupno 356 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", od kojih je 11 bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je napravljeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Osim navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljene su ukupno 83 prijave, od kojih je 21 s korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je napravljeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, gospodarskim kriminalom, zlouporabom službenog položaja i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 32 su proslijeđene na daljnje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po osam je postupala i SIPA.

U studenom je primljeno 10 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Policijski službenici SIPA-e dali su 42 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505, priopćeno je iz te institucije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije