sarajevo

Lopovi drogiraju i pljačkaju starije osobe

15.10.2017.
u 07:00

Građani Sarajeva sve su više zabrinuti zbog učestale pojave napada i pljački nad starijim i iznemoglim osobama u tom gradu. Tako su starije osobe postale laka meta drskim, ali i iznimno domišljatim lopovima koji sa sobom odnose novac i nakit, ali i sve što im se u stanu žrtve nađe pri ruci.

Tako je jedna od građanki Sarajeva na društvenoj mreži Facebook objavila status kojim poziva na oprez sve one koji se brinu o starijim da im posebno skrenu pozornost na pretjerano ljubazne i prijateljski nastrojene strance koji presreću ljude i nude im pomoć na ulici, u tramvaju, na tržnici...

Kako tvrdi ta žena, prije nekoliko dana njezinu je poznanicu na ulici, po povratku iz kupnje, presrela žena srednjih godina te se, glumeći da se poznaju, ponudila ponijeti joj teške vrećice s namirnicama. Starica je na to pristala iako se nije mogla sjetiti da poznaje strankinju. Nakon usputnog razgovora i po dolasku do kuće, starica je pozvala nepoznatu ženu u svoj dom na kavu kako bi joj na taj način zahvalila za ljubaznost i pruženu pomoć. Nakon što su popile kavu, nesretna se starica probudila na neurokirurgiji!

U nesvijesti i u opljačkanom stanu, navodno ju je pronašla njezina kći i odmah alarmirala policiju te medicinsko osoblje. Kako su tek poslije shvatili, nepoznata osoba je iskoristila priliku i starici usula neku vrstu droge u kavu nakon što ju je pozvala u dom, a kada je starica izgubila svijest, opljačkala je stan i pobjegla.

- Kći ju je našla bez svijesti, to se dogodilo prije nekoliko dana u središtu grada. Žena je sada u komi, a prema riječima osoblja s neurologije, ona je treći slučaj trovanja starica koje žive same. Čula sam od kolegice kako je isti scenarij završio fatalno prošle godine. Dijelite, širite dalje, recite mamama, susjedama, tetkama da se čuvaju. Čuvajte svoje stare... - istaknula je u javnom statusu jedna od korisnica društvene mreže Facebook i tako alarmirala javnost na taj sve izraženiji problem u bh. glavnom gradu.

Iz MUP-a Sarajevske županije su za portal Faktor kazali kako nemaju prijava o takvim slučajevima, ali da je prije dva dana zabilježen slučaj teške krađe u kući starije žene koja sama živi u Mejtašu. Uznemireni građani Sarajeva tvrde kako se nedavno isto dogodilo na Grbavici. Navodno je starica iz tog naselja također drogirana, nakon čega je tri dana provela u komi. Korisnici društvene mreže Facebook navode kako su se slični slučajevi događali i u Lukavici te u naselju Sedrenik. U svim slučajevima žene su, navodno, drogirane i opljačkane te su jedva ostale žive. Kako doznajemo, sarajevska je policija posljednjih dana ozbiljno shvatila sve te navode te su njihovi inspektori već na terenu i prikupljaju informacije.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije