potraga od 11. kolovoza

Nakon sukoba u selu Ošve kod Maglaja uhićen odbjegli Adem Karamuj

ošve
21.08.2016.
u 15:31

Za Karamujom se tragalo od 11. kolovoza. Policija je dan ranije izvršila pretres na nekoliko lokacija na području Maglaja i Zenice

Adem Karamuja uhićen je danas u selu Ošve. Karamuj je uhićen u 13:50 sati i u tijeku je kriminalistička obrada, potvrđeno je za Faktor.ba u MUP-u Zeničko-dobojske županije. 

Za Karamujom je bila raspisana operativna potraga od 11. kolovoza. Policija je dan ranije izvršila pretres na nekoliko lokacija na području Maglaja i Zenice.

U selu Ošve kod Maglaja nakon svađe oko seoskog vodovoda došlo je do narušavanja javnog reda i mira, a nakon toga i do uporabe vatrenog oružja.

Seoski problem izbio je zbog nesuglasica oko korištenja lokalnog vodovoda, a u svađi s pucanjem iz vatrenog oružja sudjelovali su članovi ‘selefijske zajednice’, koja se organizirala u ovom selu nakon kupovine zemljišta od nekadašnjih mještana.

Prema neslužbenim informacijama, u sukobu nije bilo ranjenih, a neki od sudionika svađe za koje je postojala osnovana sumnja da su pucali iz vatrenog oružja, pobjegli su s mjesta događaja.

Dolaskom u selo policijski tim je došao do saznanja da je Jasmin Batanović (1979) iz Ošvi, zajedno s Karamujom sudjelovao u izvršenju spomenutih krivičnih djela.

Batanović je u srijedu uhićen i zadržan je u službenim prostorijama. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada te je prijavljen Županijskom tužiteljstvu ZDŽ zbog ugrožavanja sigurnosti, izazivanja opće opasnosti i krivičnog djela zagađivanje vode za piće i životnih namirnica.

Karamuja je uhićen u okviru akcije Damask 2014. godine, a Tužiteljstvo BiH je protiv njega i još 11 osoba podignulo optužnicu da su postali članovi organizirane terorističke grupe i da su protuzakonito sudjelovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije