Nova krađa

Nestala i druga ikona Bogorodice nakon liturgije iz crkve u Sarajevu

04.05.2016.
u 08:00

Iz crkve Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu na veliki pravoslavni blagdan Uskrs ukradena je ikona s motivima Bogorodice.

- Ikona je ukradena s trona gdje sjede episkopi za vrijeme liturgije. To se dogodilo nakon liturgije koja je trajala do 9 sati, jer je crkva bila otvorena za vjernike i posjetitelje do 12 sati, objasnio je svećenik Jadran Danilović, koji je, osudivši ovaj čin, istaknuo da pravoslavne vjernike u Sarajevu posebno pogađa to što se dogodio na najveći kršćanski blagdan. Ovo je druga krađa ikone iz ove crkve u posljednjih nešto više od mjesec dana. Nadzorna kamera su nedavno snimila nepoznatu mlađu ženu koja je 30. ožujka ukrala ikonu s motivima Presvete Bogorodice. Ona je izvukla ikonu iz okvira koji je bacila u obližnji kontejner, i to sve za vrijeme izricanja presude Radovanu Karadžiću pred Haaškim sudom, kada je na ogradi oko crkve ispisan grafit s muslimanskim simbolima - polumjesecom i zvijezdom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije