Monstruozni slučaj

Ocu i sinu za silovanje maloljetnice 8 godina

23.03.2016.
u 07:00

Okružni sud u Doboju proglasio je krivima oca i sina iz Gornje Ljupljanice kod Dervente za silovanje maloljetne kćeri, odnosno sestre, i osudio ih na kaznu zatvora od pet, odnosno tri godine. Optuženima Z. Đ. i G. Đ. produljen je pritvor, navedeno je iz ovog suda. Otac je uhićen 3. studenog po prijavi 15-godišnje kćeri koja je izjavila da ju je silovao i da je on otac njezina djeteta koje je rođeno u listopadu u Banjoj Luci. Mjesec dana nakon uhićenja oca, policija je privela i njezina brata. Naknadno je utvrđeno kako je otac djeteta petnaestogodišnjakinje njezin drugi maloljetni brat koji je osuđen za silovanje sestre i upućen na izdržavanje kazne. Do uhićenja je došlo nakon što se djevojčica povjerila radnicima Centra za socijalni rad u Derventi odakle navode kako je riječ je o sedmeročlanoj obitelji s petero djece, tri djevojčice i dva dječaka, koja teško živi i povremeno prima jednokratnu novčanu pomoć. Inače, osuđeni otac je dugogodišnji alkoholičar. I ranije je, priča Samira Fejza, ravnateljica Centra za socijalni rad, pravio probleme i potezao pištolj na starijeg sina, zbog čega je i uvjetno kažnjen, ali o tome da seksualno zlostavlja kćer, nitko nije ništa znao.

- Mi nismo nikada imali prijave da je on nasilan prema ženi, prema kćerima. Jedna je već udana i ima svoju obitelj. Ima još jednu kćer koja pohađa niži razred. Prema informacijama koje smo dobili, ništa ne upućuje na to da je majka znala što se događa u kući. Djevojčica se prvi put pojavila u rujnu sa svojim i roditeljima mladića s kojima se planirala vjenčati. Tada je priznala i da taj mladić nije otac njezina djeteta, nego nepoznati muškarac koji ju je dočekivao nakon škole. U priču o silovatelju srednjih godina koji vozi crveni auto posumnjao je njezin svekar pa se klupko počelo razmotavati - rekla je ravnateljica Centra Samira Fejza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije