NALETIO AUTOM NA POLICAJCA

Otac Ivana Božića za kojim traje velika potraga: 'Pozivam svog sina da se preda, tijekom dana je kontaktirao sestru'

Milan Sabic/PIXSELL
01.12.2022.
u 07:08

Iz policije doznajemo da i dalje traje intenzivna potraga i da će javnost na vrijeme biti obaviještena o novim informacijama.

Otac 29-godišnjeg Ivana Božića za kojim traje potraga jer se dovodi vezu s napadom na policijskog službenika na kojeg je naletio automobilom, a koji se dogodio noćas oko 00.50 sati u ulici Domovinskog rata u Splitu dao je izjavu za Slobodnu Dalmaciju. 

"Pozivam svog sina da se preda, to mu je najpametnije rješenje - riječi su Ante Božića, oca Ivana Božića. 

Očajni otac tvrdi da je Ivan tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerovatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika. O svemu su obavijestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu.

- Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Mada je odmah pitao kako je nesretni policajac, pravdajući se da ga nije vidio. Trenutno nam je svima najbitnije da sve bude uredu sa nastradalim policajcem. Kontaktirao sam njegovu obitelj smatrajući da se ne smijemo kriti i varati sami sebe. Ljudi su bili korektni tijekom komunikacije i kazali nam da je mladi policajac bolje, nije životno ugrožen i komunicira, što nam je najbitnije - emotivan je Božić, koji dodajekako ga je vijest zatekla u bageru na Čiovu.

Prije toga Ante Božić oglasio se na svom Facebooku. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Dragi prijatelji, i onda kad dođeš pred zid moraš podignuti glavu, pogledati istini u oči jer tko sam ja da bi me mimoišla tuga i problemi...Da,Ivan Božić je moj sin..Moj sin koji je zagorča život mladom policajcu, pa svima drugima odreda počevši od samoga sebe. Nije lako bilo čuti tu vijest,ali mi je svanulo kad sam razogvarao sa ocem od mladoga policajca, a inače se i osobno poznajemo. Moj zemljak Dželalija iz Nevesta. Mladi policajac nije životno ugrožen, pri svjesti je i komunicira. Moj sin će odgovarati za svoje NEdijelo iako su neke informacije kao da nije to namjerno učino, ali eto sudstvu i pravdi neka vode postupak. Mladom čoviku šta brži opravak. Ivan je rođen sa dijagnozom ADHD, poremećaj hiperaktivnosti. Bilo je problema ali NIKADA agresivnosti,ponavljam NIKADA. Zašto sam se odlučija na ovaj post, pa zbog svekolike potpore koji ste mi mnogi dali ,koji me zovete, koji mi šaljete poruku potpore...Hvala dragome Bogu što se nije desilo ono najgore. Ja sam kroz cili život bija borac i kada su me tukle bure i oluje ,ali borac koji je punija duplierice novina za dobra dijela. Moram i sada ostati priseban i jak. Moj Ivan sada puni crnu kroniku,valjda tako mora biti. Moje ostalo troje dice su do dana današnjeg anđeli bez iti jedne mrlje u životu. Ivan je danas zagorča život svima, a posebno žrtvi, njegovim roditeljima i mojoj obitelji", stoji u objavi.

Nesreća u kojoj je teško ozlijeđen policajac, podsjetimo, dogodila se u ulici Domovinskog rata. Kako je ranije izvijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa, 20-godišnji policijski službenik izdao je naredbu za zaustavljanja vozila, međutim vozač se oglušio, ne zaustavljajući se, niti usporavajući te je naletio na policajca koji je teško ozlijeđen prevezen u bolnicu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije